Styrelsepresentation

Arne Nylander, ordförande

 

Köpte mina första siberians -87 men gick snart över till alaskans. Via många fjällturer och distanstävlingar i 6-spann gick jag i slutet av 90-talet över till ren medeldistans och obegränsad klass. Har varit tämligen framgångsrik på detta med bland annat 3 SM-guld. Bor sedan 2 år i metropolen Häggnäs, Vindeln med goda möjligheter till hundkörning. Gift sedan drygt ett år med styrelseledamoten Eva. Vi har för närvarande ca 30 hundar. Finns fortfarande inget som går upp mot att i månskenet dra ut över myrarna med ett vasst storspann!

 

Björn Hammar, sekreterare

 

Har suttit som sekreterare i Älvarnas DHK några år nu och tycker det är roligt att bidra med något till en förening och sport som ger så mycket tillbaka till oss dragintresserade! Vår hundfamilj växer för varje år och för tillfället har vi 7 hundar – 4 alaskans som vi tävlar en del med samt 3 siberians som också hänger med på en och annan tävling! Vi, dvs. sonen Joel och min fru Gunna, kör såväl nordiskt som släde med hundarna, men om sanningen ska fram är det utan tvekan roligare ju fler hundar man har framför sig! Det blir således mer och mer spannkörning både på barmark och vintertid!

 

Vi ses i spåren!

 

Jonas Broman, Kassör

 

Bor i Gumboda, Robertsfors, har en draghund (flap flap) i dag men det kommer att bli flera så småningom. Jag är en glad motionär som tränar för husbehov för att det är så roligt med cykel och rullator på barmark och skidor och spark på snön.

Jag är, inom hund, utbildad till allmänlydnadsinstruktör och tog mig i genom utbildningen med en Siberian Husky och har varit medlem i Älvarnas sedan någon gång i mitten på 2000-talet.

Jag har inga tävlingsambitioner p.g.a en skadad nacke som styr mina dagar, men ser Rullatorkoppen som en utmärkt möjlighet att få köra hund med mina förutsättningar.

 

Lisbet Lind, ledamot

 

Har nu tappat räkningen på hur många år jag varit ledamot i ÄDHK, men de har alla varit givande. Däremot kommer jag mycket väl ihåg att vår första husky flyttade in 1993 och att vi sedan dess hållit oss med ett antal Siberian huskies, för närvarande fyra stycken tikar. Hundantalet har mest hela tiden varit något för få för ett ordentligt slädspann och något för många för stillsamma koppelpromenader. Trots detta utövar jag båda dessa aktiviteter med varierande resultat, dvs ibland släpad i koppel, ibland ganska stillastående på släde. Det roligaste som finns är ändå att ge sig ut med en släde och pigga hundar!

 

Det kan även vara värt att nämna att det brukar vara jag som står för de ”omöjliga” frågorna till tipspromenaden vid klubbens årliga sommarträff. Mitt motto för dessa frågor är att alla ska ha lika stor chans att gissa rätt (eller fel)!.

 

Donald Eriksson, ledamot

 

Bor i Ekorrsele, Vindeln med min sambo Maria samt 2 av våra barn. Har kört hund sedan 1991 och har i dagsläget drygt 50 Siberian Huskies som används i vår turistverksamhet.

Tidigare hade vi även Alaskans och Scandinavian hounds men sedan 2002 gick vi återigen över till renrasiga Sibbar.

Tävlade en del på 90-talet men sedan tog turistkörningarna över och numera är det väldigt sparsamt med tävlingar, trots att drömmen om att stå på startlinjen till något av de större långdistanstävlingarna finns där hela tiden, men tiden och pengarna räcker inte riktigt till.

 

Det är även jag som försöker hålla hemsidan levande och jag tar tacksamt emot bilder och text som passar på vår hemsida.

Ove Olsson, Ledamot

ADRESS: Älvarnas DHK c/o Jonas Broman

Västra Gumboda 10

915 94 Ånäset

 

 

Telefon:

Email:

Copyright @ All Rights Reserved