Kalla Koppen - Björkselesprinten

Kalla Koppen -Björkselesprinten

Kalla Koppen är en av klubben stora begivenheter under vintersäsongen då vi träffs under tävlingslika former, kör hund och avslutar med korv och kaffe. Tävlingen körs i normala fall under  januari och spåren varierar mellan 2-30 km.

Vi kör även barnklass för de yngsta deltagarna.


Tävlingen har körts i Ekorrsele, Ekorrträsk, Knaften samt Gafsele under årens lopp, allt beroende spå snö och spårtillgång. De senaste åren har tävlingen gått i Björksele som ett samarrangemang med Björksele DHK under namnet Björkselesprinten


Den största utvecklingen som hänt på denna tävling är att antalet nordiska spann har ökat oerhört, vilket visar att Älvarnas DHK har en enorm bredd inom klubben.


Det roligaste inslagen är kanske att även våra funktionshindrade medlemmar visat upp sig med sina "Sit-skis" och bevisat att det går att vara aktiv draghundsförare även om man sitter i t.ex rullstol i vanliga fall.Björkselesprinten inbjudan

Björkselesprinten 2022-03-05


Kom och kör hund – 7,5 km lina 1 eller 2 hundar alternativt 2-spann släde. 12 km med lina 2 hundar alternativt 4-spann eller 6-spann.


Förarmöte 11.00 och första start 12.00


Mer info kommer på hemsidan, Facebook och i SDSFs tävlingskalender.


anmalan@alvarnas.se

Copyright @ All Rights Reserved