Verksamhetsberättelse 2011

2011


Verksamhetsberättelse för Älvarnas DHK 2010-05-01 – 2011-04-30 


Styrelse:  Ordförande: Arne Nylander Kassör: Eva Siewertz Sekreterare: Björn Hammar Ledamot: Lisbet Lind Ledamot: Donald Eriksson Ledamot: Erik Nordlund 

Valberedning: Greger Olofsson och Torgny Sjöberg 

Revisorer:  Tommy Vennman   Jonas Thuresson 

Det har under säsongen 2010/2011 hållits 6 styrelsemöten samt ett ordinarie årsmöte. Donald Eriksson har varit ansvarig för hemsidan och hållit den uppdaterad under året. Hemsidan har sedan uppstarten 2008 haft närmare 175 000 besök. Lisbeth Brax Olofsson har varit ungdomsansvarig. Vid ingången av verksamhetsåret hade föreningen 107 medlemmar varav 69 med tävlingslicens, vid utgången hade vi 91 medlemmar varav 59 med tävlingslicens. 

ÄDHK har under året också haft samarbete med SISU idrottsutvecklarna och Svenska Draghundsportförbundet. 

Föreningen har genomfört följande aktiviteter under året: 

 På årsmötet 100515 diskuterades föreningens verksamhet och medlemmarna fick lämna förslag på aktiviteter att genomföra under det nya verksamhetsåret. Årsmötet hade 20 deltagare. 

 Sommarträffen 100814 fick en fin inramning med bra väder och fin natur i Ekorrsele vid Donald och Marias vildmarkscamp. Det var 36 personer som deltog i evenemanget vilket gör dagen till den mest välbesökta sommarträffen i modern tid. Lisbet Lind fixade tidernas knepigaste tipspromenad medan Donald ordnade grilleld. Vi grillade medhavda läckerheter och pratade om hundar, planer för kommande säsonger och minnen från säsongen som varit. 

 19:e upplagan av Rullatorkoppen hölls 101002 traditionsenligt på Trollbergsheden.  Årets nyhet var klassen ”Kick-bike” över 2,7 kilometer. Det blev ingen trängsel i den klassen i år men just nu är det flera personer i klubben som skaffat sig kick-bikes så till nästa år får vi säkert se fler deltagare. Övriga klasser var som vanligt barn/ungdomsklass, 2-spannsklass, 4-spannsklass samt 8-spannsklass. Sammanlagt var det 66 startande ekipage i de olika klasserna. 

 Höstträffen 101113 lockade 40 personer till bygdegården i Ekorrsele för att lyssna på Lisbeth Brax-Olofsson som berättade om hennes metoder för träning av sina sprintslädhundar. Efter Lisbeths föredrag var det dags för varmkorv och fika innan det var dags för eftermiddagens bildvisning och föreläsning. Nu handlade det om den totala motsatsen till Lisbeths träning, Dave King och hans sambo Anette Kriller berättade om deras erfarenheter som funktionär respektive veterinär på långdistanstävlingar som Iditarod, Yukon Quest och Finnmarkslöpet. Dagen avslutades med att Anette & Dave vaccinerade ett 70-tal av medlemmarnas hundar. 

 Kalla Koppen kördes 110122 i Ekorrsele. 4 olika banor fanns att välja på - barn & ungdom ca 1,5 km och de andra banorna var 13, 20 och 30 km. Nytt för i år var även att man erhöll nummer lappar och att man också kan kunde föranmäla sitt intresse via klubbens hemsida. Dagen bjöd på strålande sol och fina spår. 28 ekipage kom till start i de olika klasserna. 

 Hundförarskolan genomfördes med totalt 12 barn/ungdomar födda 2000-2004. Två ungdomar var med som ledare under året. Första träffen blev Kålaboda Rejs där Olivia visade kick-bike. I samband med vaccinationsträffen lyssnades på sprintföreläsning samt kikades på bilder från Varma koppen och Yukon Quest. Kommande träffar förlades till Överklinten där det kördes hundspann på kortbana hos Hedlunda husky. På Kalla koppen hejades barnen fram när alla vuxna tävlat färdigt. Det var kul med publik, men alla vantar var blöta när det blev barnens tur. Hundförarskolan avslutades med Ägg-koppen på den allra, allra sista snön. Tur att vi inte väntade till påsk-afton detta år! Lycksele djurpark har vi kvar, det tar vi kommande säsong! 

 Ammarfjällslöpet (fd Vindelfjällslöpet) lades i malpåse under denna säsong mot bakgrund av för få deltagare senaste åren och därigenom en ekonomi som är svår att få att gå ihop.   

 Säsongen 2010/2011 har varit ett framgångsrikt år för ÄDHK ute på tävlingsbanorna. 11 SM-medaljer i klasser allt från 4-spann sprint till långdistans. Lägg därtill ett VMsilver!

Copyright @ All Rights Reserved