Styrelsepresentation

Peter Jacobsson, ordförande


Jag började med draghundsport i slutet av åttiotalet, först en siberian husky, sen två och sen en massa alaskan huskys... Jag tävlade i slädhundstil sprint, 3, 4 och 8-spann under nittiotalet. Bland annat blev det ett VM i Joensuu 1997 och en hel del Vindelälvsdrag. Min sambo Anna-Carin tävlade också.

De senaste 20 åren har det dock blivit mest turkörning på fjället med två hundar. Nu har vi två Scandinavian hounds som är kullsyskon och hundträningen syftar framförallt till att kunna ta fjällturer på tio plus mil med hundar som drar pulka och jag skatar efter.
Jag bor i Spöland vid Vindelälven och sista sträckan på Vindelälvsdraget som jag också försöker vara med i.

 

Björn Hammar, sekreterare


Har hållit på med draghundsport i alla former sedan mitten av 90-talet och har förnärvarande (2019) 8 draghundar samt en vorsteh som är ”sådär” intresserad av att följa med ut på drag.
På senare år är det mest min fru Gunna som tävlat med hundarna men mer om mer fokus blir att enbart köra för att ha roligt med hundarna. Vi bor i Överrödå intill Vindelälven där vi har fantastiska träningsmöjligheter direkt från gården.

 

Vi ses i spåren!


Jonas Broman, Kassör


Bor i Gumboda, Robertsfors, har en draghund (flap flap) i dag men det kommer att bli flera så småningom. Jag är en glad motionär som tränar för husbehov för att det är så roligt med cykel och rullator på barmark och skidor och spark på snön.

Jag är, inom hund, utbildad till allmänlydnadsinstruktör och tog mig i genom utbildningen med en Siberian Husky och har varit medlem i Älvarnas sedan någon gång i mitten på 2000-talet.  

Jag har inga tävlingsambitioner p.g.a en skadad nacke som styr mina dagar, men ser Rullatorkoppen som en utmärkt möjlighet att få köra hund med mina förutsättningar.


Lisbet Lind, ledamot


Polarhundsägare sedan tidigt 90-tal och medlem I Älvarnas draghundsklubb nästan lika länge. Hade från början inte tänkt ha mer än 2 hundar, men efter att ha provat slädkörning insåg jag att detta var så pass roligt att det nog behövdes några fler hundar i flocken. Vi har sedan dess haft ett antal Siberian huskies, oftast dock inte fler än ca 5 samtidigt. För få hundar i lika ålder begränsade tidigare möjligheterna till tävling och nu när vi har tillräckligt många jämngamla hundar är det tyvärr livet i övrigt som är begränsande.


Donald Eriksson, ledamot & webmaster


Bor i Ekorrsele, Vindeln med min sambo Maria.  Har kört hund sedan 1991 och har i dagsläget drygt 50 Siberian Huskies som används i vår turistverksamhet.

Tidigare hade vi även Alaskans och Scandinavian hounds men sedan 2002 gick vi återigen över till renrasiga Sibbar.

Tävlade en del på 90-talet men sedan tog turistkörningarna över och numera är det väldigt sparsamt med tävlingar, trots att drömmen om att stå på startlinjen till något av de större långdistanstävlingarna finns där hela tiden.

Det är även jag som försöker hålla hemsidan levande och jag tar tacksamt emot bilder och text som passar på vår hemsida.

Copyright @ All Rights Reserved

Victoria Åström, ledamot


Mitt namn är Victoria Åström, och jag bor i en liten by som heter Björksele och ligger i Västerbottens län. Där bor jag tillsammans med min man Sebastian och våra 6 hundar.

Jag blev introducerad för rasen när jag och min sambo blev tillsammans då hans familj har huskyblandisar och kör drag på hobbynivå. När vi flyttade till vårat egna hus kändes det väldigt tomt utan en fyrbent vän, då både jag och sambon alltid varit van med hundar hemma. Det tog då därför inte lång tid innan jag köpte min första egna husky – Bacardi.

Tillsammans har vi vuxit, lånat in hundar för att ha ett 4spann att köra och ju mera åren har gått, ju säkrare har jag blivit på mitt intresse – draghundar.